Wielen zijn essentieel bij een hulpmiddel

Bij een hulpmiddel om te lopen horen natuurlijk goede wielen om comfortabel en overal naartoe te lopen zonder al te veel hobbels op de weg.De grootte van de wielen is ook belangrijk om eenvoudig over hobbels heen te gaan, met grotere wielen neem je makkelijker een hobbeltje dan met hele kleine wielen. Je hebt meer stabiliteit waardoor je loszittende stoeptegels eenvoudiger kunt nemen, met kleine wieltjes begint je rollator snel te wiebelen. Bij een rollator kopen is dit wel een punt om over na te denken, er zijn verschillende soorten wielen.

rollator kopen

Eenvoudig op te vouwen

Iedere rollator die je koopt is op te vouwen, alleen zijn er wel verschillende manieren waarop je een rollator op kunt vouwen. Je hebt namelijk een kruisframe en een normaal frame, veel soorten zijn voorzien van een kruisframe. Omdat deze rollators een zitje hebben zijn ze makkelijk op te klappen, er zit een touwtje aan het zitje waarmee je het hulpmiddel inklapt zodat deze lekker smal wordt. De oudere modellen zijn niet zo makkelijk in te klappen, zeker niet met een hand daar heb je echt beide handen voor nodig. Ben je niet goed ter been is dit niet echt ideaal om te doen.

rollator kopen

Natuurlijk is het fijn als je onderweg tijdens een stukje lopen even kan rusten op je hulpmiddel. Bij een rollator kopen zal je opvallen dat bijna iedere rollator een zitje heeft waar je op kunt zitten. Daar zitten wel wat kleine verschillen in, de hardere zitjes zijn meestal wel de brede exemplaren waar je meer zitcomfort hebt. Bij het zachte kunststof wordt het zitje naar je lichaam gevormd, dit is wel beter maar de ruimte om te zitten is wel minderen dan een ander exemplaar. Vergeet nooit de handrem erop te zetten voor dat je gaat zitten anders kunnen er ongelukken gebeuren.