Welke huidziekten bestaan er en waar heb ik last van?

Iets waar niet veel over wordt gesproken, maar waar veel mensen last van hebben zijn huidziekten. Huidziekten kunnen erg vervelende momenten veroorzaken en kunnen iemands leven negatief beïnvloeden. Wat is een huidziekte precies? Een huidziekte is simpel gezegd een ziekte of een afwijking aan de huid. Dit wordt veroorzaakt door een allergie, virus, bacterie, schimmel, geneesmiddel, straling of een andere oorzaak. Zoals je leest bestaan er een hoop oorzaken. We bespreken hieronder welke er bestaan en waar je mogelijk zelf last van hebt.

Psoriasis

Wat is psoriasis denk je misschien; psoriasis is een huidziekte waarbij je rode plekken en witte schilfers op je huid ziet. Deze plekken en schilfers kunnen op het hele lichaam komen en deze huidziekte komt vaak in families voor.

Eczeem

Er bestaan verschillende vormen van eczeem. Zo is er eczeem wat optreedt in de kindertijd en wat later verdwijnt. Er bestaat ook een vorm van eczeem, genaamd seborrhoïsch eczeem, waarbij roodheid en schilfering veel te zien is op het gezicht en hoofd. Nummulair eczeem komt veel voor bij volwassenen en is zichtbaar op verschillende plekken op de huid wat ook enorm kan jeuken. Tenslotte bestaat er ook handeczeem waarbij iemand erg droge handen heeft. We zien dan jeuk, roodheid, blaasjes en meer.

Waar heb ik zelf last van?

Krijg je plotseling erg veel jeuk op verschillende plekken op je huid en gaat dit gepaard met rode plekken, blaasjes of bijvoorbeeld schilfers? Dan adviseren we direct contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan namelijk beter zien wat het mogelijk kan zijn en kan vervolgens een medicijnen voorschrijven. Je kunt ook altijd bij een alternatieve arts terecht die medicijnen biedt op basis van de natuur. Het is in ieder geval belangrijk om altijd even te bellen met een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *