Wat je misschien nog niet wist over je zorgverzekering

In Nederland zijn we allemaal verplicht tot het hebben van een zorgverzekering. En gelukkig maar. Hoewel het bij ons verplicht is werkt het in andere landen helemaal niet zo. Er zijn daarom waarschijnlijk een aantal zaken die je voor lief aanneemt terwijl je er misschien wel helemaal niet lang over na hebt gedacht. We zullen je daarom wat meer gaan vertellen over de basiskennis rondom zorgverzekeringen. Benieuwd? Lees dan even door!

Waarom verplicht?

In Nederland is de zorgverzekering verplicht. Dat weten we allemaal. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En hoe werkt het precies? Omdat we in een zorgstaat wonen kunnen we iedereen die vitale zorg nodig heeft dit bieden. We moeten dan wel allemaal betalen. Ook als je eigenlijk nooit gebruik maakt van onze zorg. Maar niet alles wordt vergoed. Zo zijn kosten die je bij de tandarts maakt of andere aanvullende zorgkosten niet gedekt in het basispakket. Naast het verplichte basispakket is het dus mogelijk aanvullende verzekeringen te nemen zodat bepaalde zorgkosten ook worden gedekt.

Hoe zit het met premie?

Er zijn in Nederland verschillende zorgverzekering aanbieders. En hierdoor is het ook mogelijk dat je bij de ene aanbieder een andere premie betaald dan bij de andere. Dit heeft ook met zaken te maken als eigen risico een aanvullende zorg. Wil je weten wat je waar betaald? Dan is het handig om wat zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kun je doen op verschillende platformen zoals Zorgkiezer.nl Eigenlijk is dit voor iedereen wel aan te raden, want besparen is altijd goed!

Bron: www.zorgkiezer.nl