Wanneer ga je naar een fysiotherapeut

Wanneer kies je er nou voor om naar een fysiotherapeut te gaan en wanneer ga je bijvoorbeeld naar de huisarts? Hier zit natuurlijk een wezenlijk verschil in. Heel veel twijfelen bij het maken van deze keuze. Daarom helpen wij jou graag een handje in het maken van de juiste keuze. Zo weet jij straks wanneer je de keuze moet maken om naar de fysiotherapeut te gaan en niet aankomt met een probleem waar een huisarts niet heel veel mee kan.


Je gaat naar de fysio als..


De pijnklachten niet te verklaren zijn, de klachten langer dan twee weken aanwezig zijn en de klachten niet afnemen of zelfs toenemen ondanks het aanpassen van de belasting is het tijd om actie te ondernemen. Het is niet nodig om te denken dat de klachten niet erg genoeg zijn, zeker niet wanneer ze belemmeren in het dagelijks leven en/of sport. Ook bij twijfel kan het juist verstandig zijn om er naar te laten kijken. De fysiotherapeut kan onderzoeken wat de mogelijke oorzaak van de klachten is, tips en adviezen geven om huidige klachten te verminderen en mogelijk deze klachten in de toekomst te voorkomen. Door op tijd aan de bel te trekken zal de kans groter zijn dat een langdurig behandeltraject niet nodig is.


Woonachtig in Ypenburg?


Woon je in de omgeving in of nabij Ypenburg? Dan adviseren wij fysiotherapie Ypenburg. Deze praktijk heeft alle nodige RIVM maatregelen getroffen, waardoor jij hier gewoon nog terecht kunt met jouw problemen. Er zal wet het een en ander aan je gevraagd worden en ook wordt je bijvoorbeeld verplicht om handschoenen te dragen. Maar verder kun je gewoon bij de praktijk terecht in deze tijden.