Tips om de mond van mijn kind gezond te houden

In dit artikel gaan we in op hoe je de mond van je kind gezond houdt. Er zijn meerdere tips om een kindergebit gezond te houden. Een kind wil van alles ontdekken en proeven. Hier horen sterke en gezonden tanden bij. Daarom is het belangrijk om ze al vroeg de juiste poetsgewoontes aan te leren die ze voor hun hele leven meenemen. Je leest meer over hoe je witte aanslag op je tong en amandelstenen voorkomt.

Witte aanslag op tong

Een witte aanslag op de tong wordt ook wel witte aanslag op de tong genoemd. Dit kan komen doordat je kind verkouden is of een allergie heeft. Het speeksel in de mond vermengt zich met het slijm waardoor de mond moeilijk schoon blijft. Dit zorgt ervoor dat meer bacteriën zich ophopen en langer in de mond blijven. Daarnaast kan een witte tong een gevolg zijn van spruw. Dit is een schimmelinfectie dat veel voorkomt bij baby’s.

Amandelstenen voorkomen

Amandelstenen zijn witte blokjes in je mond. Deze zijn te voorkomen door na iedere maaltijd te poetsen en na het tandenpoetsen te flossen of met een tandenstoker de etensresten te verwijderen. Ook een tongschraper en mondspoeling helpen om amandelstenen te voorkomen. De tong is vaak een ondergeschoven kindje als het aankomt op reinigen van de mond, maar oh zo belangrijk om amandelstenen te voorkomen. Mondwater met actieve zuurstof is geschikt, omdat het de zuurstofbalans in je mond goed houdt.

Tips voor een gezonde kindermond

Gaatjes bij kinderen kunnen voorkomen worden. Het belangrijkste is om de eet- en drinkmomenten van je kind te beperken tot zeven per dag. Hierdoor kan de kindermond herstellen. Daarnaast is een tip om na het poetsen in de avond alleen water te geven, geen ander eten en drinken. Geef dus geen dikke sappen aan je kind. Verder is het belangrijk om twee keer per dag te poetsen voor twee minuten per keer. Als ouder kan je bij je kind napoetsen voor de zekerheid.

Tandenborstel en tandpasta

De juiste tandenborstel en tandpasta kan een wereld van verschil betekenen voor de mond van je kind. Het is goed om hierbij te kijken naar de leeftijd die op de tandenborstel staat die je wilt kopen. Het belangrijkste is om te letten of je kind de tandenborstel goed kan vastpakken. Je kind moet tenslotte overal in de mond kunnen komen. Ook is de tandpasta van belang voor je kind. Kies een tandpasta met een gehalte fluoride dat is aangepast aan de leeftijd van je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *