Tips om de juiste kandidaat te vinden voor je baan

Iedere werkgever krijgt er vroeg of laat weer met een vertrekkende medewerker te maken. Ook kan het zijn dat jouw bedrijf groeiende is en dat er zodoende meer mensen nodig zijn. Het is dan belangrijk om de functie weer in te vullen met een geschikt persoon. Hoe vind je de persoon die het beste deze functie kan invullen? In dit artikel geef ik je een aantal tips om de juiste kandidaat te vinden voor jouw openstaande vacature.

Recruiter inschakelen

Als je als bedrijf op zoek bent naar iemand met specifieke kwaliteiten en skills dan kun je er ook voor kiezen om een recruiter in te schakelen. Een recruiter weet precies hoe hij het beste deze mensen kan benaderen en waar ze te vinden zijn. Schakel bijvoorbeeld Novicum in!

Zoek op LinkedIn

Op LinkedIn kun je veel werkzoekende mensen vinden. Je kunt zoeken op interesses en mensen benaderen die voldoen aan het functieprofiel. Veel recruiters zoeken ook via LinkedIn. Je kunt een gepersonaliseerd bericht sturen met daarin de vacature. Vervolgens kun je vragen of ze interesse hebben in de vacature. Mocht dit zo zijn dan kun je aangeven dat ze een motivatiebrief en CV kunnen doorsturen. Zorg dus dat je een netwerk opbouwt op LinkedIn met mensen die in een soortgelijke branche werken.

Schrijf een goede vacature

Het is belangrijk om via verschillende kanalen op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker. Schrijf een vacature voor verschillende vacaturesites. Het is belangrijk dat de vacature volledig is en foutloos. Als een vacature spelfouten bevat zal dit mensen afschrikken. Wat moet er allemaal in een vacature staan. Het is belangrijk om iets te vertellen over het bedrijf, over de organisatiecultuur, de werksfeer, een functienaam, een functieomschrijving met functie-eisen, opleidingseisen, primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden, de sollicitatieprocedure en bedrijfsgegevens.

Facebookpost

In een Facebookpost kun je een oproep doen via de bedrijfspagina. Vervolgens kunnen de medewerkers via hun persoonlijke Facebook account het bericht delen. Op deze manier heeft de Facebookpost met oproep naar een nieuwe medewerkers een nog groter bereik. Mocht je meer mensen willen bereiken, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan adverteren met de Facebook post.