Nooit meer wat vergeten met een diabetes tas

Als diabetespatiënt zit je natuurlijk niet de hele dag thuis en een diabetes tas helpt je om je spullen altijd voor elkaar te hebben. Wat ook je schema, je plannen en de gebeurtenissen van de dag, je hoeft je over je diabetes benodigdheden geen zorgen meer te maken. Een tas helpt je om dit altijd op te kunnen bergen en om alles bij de hand te hebben. Ga je onverwachts iets leuks doen, dan hoef je alleen je tas te grijpen en de deur uit te rennen, zonder dat je eerst al je spullen bij elkaar moet rapen.

Wat is een diabetes tas?

Een diabetes tas is specifiek ontworpen om al je benodigdheden kwijt te kunnen. Denk dan bijvoorbeeld aan je glucosemeter, je pomp, je druivensuiker en je prik. Ook als je meer apparatuur hebt, dan zijn er tassen waarin je dit kwijt kunt. Het voordeel is dan dus dat je alles op één plek kunt opbergen, maar ook dat alles er in past. Er worden speciale tassen aangeboden met vakken voor je test-, meet- en randapparatuur en speciale plaatsen waar je je teststrips en naalden op kunt bergen. Daarnaast is een diabetes tas vaak ook gemaakt met een isolerende voering, wat zorgt voor een constante temperatuur in je tas en dus van je benodigdheden.

Kies de beste tas voor jou

Een mooie diabetes tas is niet alleen handig, maar ook een toevoeging bij je outfit. Je wilt hem graag meenemen omdat je er graag mee gezien wilt worden. De beste tas voor jou is dus een tas die past bij je smaak en dan is er voldoende keuze. Er zijn handtassen, rugtassen en etuis in verscheidene uitvoeringen. Wil je liever een tas die weinig plek inneemt en die je in je eigen handtas doet, dan is een roltasje of een etui erg handig. Ook voor heren en kinderen is er voldoende keuze en kun je bijvoorbeeld een heuptas overwegen, een leren etui of een diabetes tas met een leuke print of in de vorm van een dier.

Alles moet erin passen

Het is natuurlijk wel zo dat al je benodigdheden in de tas moeten passen en dat deze groot genoeg is. En dat is voor iedereen anders. Kies daarom een diabetes tas uit waar je alles in op kunt bergen en waar ook apparatuur in past, als je dat gebruikt. Het is goed om even stil te staan bij de diabetes tas die je aanschaft, want deze moet niet alleen mooi zijn, hij heeft ook een praktische functie.

Nooit meer wat vergeten

Als je er een gewoonte van maakt dat je je diabetes benodigdheden altijd in je tas opbergt, dan heb je alles bij de hand. Ga je de deur uit, dan grijp je je tas en ben je onderweg. Zo ben je ook op onverwachte afspraken voorbereid. En met je mooie nieuwe diabetes tas zijn je spullen veilig en binnen handbereik als je ze nodig hebt. Dat geeft jou wanneer je naar buiten gaat altijd zekerheid.