Met verstand een rollator aanschaffen

rollator

Een hulpmiddel koop je niet zomaar maar doe je bewust en met goed verstand. Als eerste is het goed om na te denken waarvoor je hem eigenlijk nodig hebt, ga je een rollator kopen voor buiten of wil je er binnen en buiten gebruik van maken? Dit zijn belangrijke punten die je moet weten voor je er een wil gaan kopen. De verschillen zijn zo groot dat je een hulpmiddel wat geschikt is voor buiten in veel gevallen niet binnen kan gebruiken. Dit geldt overigens andersom ook zo, een rollator voor binnen is niet geschikt om buiten mee te lopen. 

Binnenrollator Martin

Wat maakt het verschil tussen binnen en buiten

De eigenschappen bij een rollator kopen zijn verschillend voor buiten en binnen. Een hulpmiddel voor buiten heeft over het algemeen grotere wielen dan een binnen model. Dit komt omdat grotere wielen ervoor zorgen dat je eenvoudiger en zonder schokken over een obstakel heen kunt rijden. Zou je dit met kleine wielen doen dan voel je iedere klein obstakel, ook in je rug en je polsen wat niet goed is voor je lichaam. Ook kun je kiezen voor luchtbanden of banden van hard kunststof, luchtbanden kunnen lek raken daardoor zijn deze niet zo populair. 

rollatortoprotrojaclassic

Veel mensen zijn na een rollator kopen weer helemaal vrij, niet meer binnen zitten maar weer een goed gevoel hebben als je naar buiten gaat. Waar je voorheen onzeker was is dit met een hulpmiddel helemaal verdwenen. Een boodschapje doen of een rondje door het bos wandelen is gewoon weer mogelijk. Beweging is belangrijk, zeker voor ouderen om de spieren een beetje soepel te houden. Sociale contacten kun je weer bijhouden, ben je onderweg moe of wil je even rusten dan neem je plaats op het comfortabele zitje. Hiermee zijn bijna alle buiten rollators mee uitgerust.