Hoe blijf je als ouder vitaal?

Vitaliteit-ouderen

Als ouder zijnde wil je nog het maximale uit je leven kunnen halen. Echter wil je mentaal meer dan dat je lichaam aan kan. Je kunt er voor zorgen dat je lichaam vitaal bent, door er ook eens goed naar te luisteren. Want je kunt meer dan je denkt! Het is alleen wel belangrijk dat je zelf ook wil. Wij leggen je uit hoe je vitaal blijft en hierdoor ook langer voor jezelf kan zorgen!

Gerateerde links:
Bed voor senioren
Japans toilet

Training

Het begint natuurlijk bij beweging. Hoe lastig en pijnlijk dit ook kan zijn, probeer te bewegen naar wat je eigen capaciteiten zijn, maar ook vooral wat je leuk vindt en energie van krijgt. Elke beweging is een training, dus probeer! Wil je meer beweging? Dan kun je je ook aansluiten bij een gymvereniging voor ouderen. Hierbij zijn de oefeningen speciaal gericht op het lichaam van een ouder persoon en kom je in contact met andere ouderen.

Voeding

Ook ouderen moeten voldoende eiwitten binnen krijgen. Eiwitten zorgen voor spieren en kracht, waardoor je je sterker gaat voelen. Zorg ook voor genoeg vitamines en laat het snoep vooral staan. Elke dag twee stuks fruit en een regelmaat in maaltijden! 

Mogelijkheden in huis

In huis kun je er ook voor zorgen dat je langer vitaal blijft en hierdoor ook langer thuis kan blijven wonen. Er zijn vele meubels beschikbaar die het mogelijk maken dat jij een handje wordt geholpen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Well-Fair, zij zijn specialist in slapen, zitten en wellness speciaal voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *