Gezondheid tips die jij in 2021 kan gaan toepassen!

2021 staat voor de deur en het is weer tijd voor onze jaarlijkse goede voornemens. Onze redactie heeft dit jaar een aantal simpele tips voor jou op een rijtje gezet die jou helpen om 2021 een gezonder jaar dan ooit te voren te maken. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal op te volgen, of misschien houden jullie je al een deel van te tips. Hoe dan ook zullen er ook voor jou goed punten tussen staan om mee te nemen naar het nieuwe jaar. Veel leesplezier!

Ga meer bewegen

De eerste tip is meteen een redelijk bekende maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Bewegen is goed voor je lijf, geest en immuunsysteem. Helemaal in deze tijd kunnen alle 3 wel een boost gebruiken. Zorg dat je minimaal 30 minuten per dag actief beweegt. Kies bijvoorbeeld voor een stappenteller om zo bij te houden hoe vaak en hoe lang je bewogen hebt en maak er een competitie van met vrienden en collega’s!

Ga voor hogere kwaliteite meubels

De tweede tip is een redelijke onbekende maar de gezondheidsvoordelen zijn zo groot dat we deze niet wilde laten liggen. Veel Nederlanders zitten, en werken, op stoelen welke daar niet geschikt voor zijn en dit heeft kwaaltjes tot gevolg. Kies daarom in 2021 nog voor een ergonomische stoel om zo het beste voor jouw houding te doen. Zet ook een ergonomische bureaustoel in de werkkamer zodat je hier ook in een gezonde houding kan werken.

Stoppen met roken

De laatste tip is meteen de meest bekende. Maak 2021 een rookvrij jaar en bespaar een hoop geld maar ook je gezondheid. Vraag hulp indien nodig en maak eventueel gebruik van nicotine pleisters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *