De beste opleiding schematherapie

      Geen reacties op De beste opleiding schematherapie

De schematherapie opleiding is een opleiding waar je leert therapie te geven. in de schematherapie wordt gewerkt met de begrippen schema’s en modi. Een schema is de manier waarop mensen de ander en de wereld om hen heen bekijken. Dit kan gaan om vroegere situaties (in de kindertijd) die zijn vastgebonden in het geheugen. Modi is een combinatie van schema’s en gedrag. Dit gedrag kan op een bepaald moment actief zijn. dit kan komen doordat bepaalde gevoelens van vroeger omhoog komen. Ook bestaan er nog meer verschillende schema’s en modi, deze zijn alleen nog niet goedgekeurd. Zo weten we niet of deze nieuwe ontwikkeling nog gaat komen in de toekomst. 

schematherapie opleiding

Ontwikkeling 

De schematherapie focust zich op het ontwikkelen van gezonde volwassene mensen. Voornamelijk door het vervullen van basisbehoefte in realistische grenzen. In schematherapie leert de cliënt deze basisbehoeften te herkennen. De cliënt ontwikkeld kennis om in zijn/haar leven op een passende manier te gaan handelen naar wat de cliënt nodig heeft. Schematherapie is dus heel handig voor mensen die een traumatiserende jeugd hebben meegemaakt en er in zijn blijven hangen.  

schematherapie opleiding

Opleiding online en fysiek

De opleiding schematherapie kun je volgen op school, ook kun je deze opleiding online volgen. De meeste mensen vinden het fijner om de opleiding op school te volgen. Heb je niet zo veel tijd om naar school te reizen, dan kun je beter gaan voor de online opleiding. Bij de opleiding online leer je dezelfde onderdelen over schematherapie geven. Als de je de opleiding schematherapie wilt volgen, moet je wel de nare verhalen kunnen aanhoren. Denk je dat dit niet gaat lukken en ga je dit mentaal zelf niet aankunnen, dan is deze opleiding misschien niet de juiste. Klinkt de schematherapie opleiding juist wel interessant, dan kun je je aanmelden voor de opleiding schematherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *