Beste tips om je te helpen stoppen met roken

Lees de onderstaande tips die je zullen helpen op die eerste stappen om vrij te zijn. Raadpleeg voor professioneel advies Connection SGGZ als je wilt stoppen met roken of stoppen met blowen.

1. Stel je datum en tijd in om te stoppen

Je gaat stoppen met roken natuurlijk, dus doorgaan met roken zoals gewoonlijk tot de einddatum is een goed doel. Stel je datum en tijd om te stoppen en blijven roken zoals gewoonlijk tot die tijd – probeer niet te bezuinigen, dat maakt sigaretten meer kostbaar lijken in plaats van minder.

2. Kijk vooruit

Vergeet niet – je bent niet voor niets het roken aan het opgeven, doe niet alsof sigaretten absoluut niets voor je zijn. Ze bieden je geen echt plezier of kruk, ze houden je gewoon verslaafd – een slaaf van nicotine. Krijg het duidelijk in je hoofd: je verliest niets en je maakt prachtige positieve winsten, niet alleen in gezondheid, energie en geld, maar ook in vertrouwen, zelfrespect, vrijheid en het belangrijkste je van alles, in de lengte en kwaliteit van je toekomstige leven. Je zult het leuk vinden om een niet-roker te zijn vanaf het moment dat je je laatste sigaret opsteekt.

3. Neem een laatste sigaret

Je gaat stoppen met roken en dat is niet gemakkelijk dus maak een plechtige gelofte. Eigenlijk is er niets om op te geven – je bent bezig met het wegwerken van een slechte behoefte . Steek je laatste sigaret op en maak een plechtige gelofte dat, ongeacht welke hoogte- of dieptepunten je overkomen in de toekomst, je zult nooit een puff op een andere sigaret nemen of nicotine in welke vorm dan ook weer consumeren. Dit is een van de belangrijkste beslissingen die je ooit zult nemen, omdat de lengte en kwaliteit van je toekomstige leven er kritisch vanaf hangt. Wat meer is, je weet dat het de juiste beslissing, zelfs als je het maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *