Alles over mondkapjes

Vitaliteit-ouderen

Het dragen van een mondkapje is sinds 1 december 2020 verplicht in alle openbare gebouwen en overdekte ruimtes. U mag zelf kiezen wat voor een mondkapje u draagt. Je hebt chirurgisch mondmasker en wasbare mondkapjes. Tegenwoordig zijn er in bijna alle winkels mondkapjes te koop. Mondkapjes zijn er in allerlei kleuren en designs. Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waar kan ik mondkapjes kopen? Dat is een goede vraag, online bij winkels als mondkapjes.nl of mondkapjes.be hebben ze een enorme keus.

Hoe kan ik het beste een mondkapje dragen

Het dragen van een mondkapje beschermt niet alleen jezelf maar ook andere mensen tegen onder andere Covid 19. Tijdens het dragen van een mondkapje is het belangrijk de de neus, mond en kin goed bedekt zijn. Wanneer u uw mondkapje opzet is het belangrijk dat de handen schoon zijn en het mondkapje alleen aan raakt bij de touwtjes of elastiekjes. Raak het mondkapje tussendoor niet aan. Zorg er dus voor dat u voldoende kapjes bij u heeft. Heeft u een stoffe mondkapje dan kan u deze het beste op 60 graden wassen.

Corona gerelateerde klachten

Ondanks dat u een mondkapje heeft gedragen in openbare gebouwen en/of overdekte ruimte en heeft corona gerelateerde klachten zoals verkouden, hoesten, benauwd, verhoging (tot 38`C) of koorts 38`C of hoger of u bent u smaak en/of geur verloren dan doet u er verstandig aan om een corona test te gaan doen bij de GGD. Wilt u ergens naar toe maar heeft geen klachten maar wilt zeker weten dat u negatief bent dan kan u ook een 15 minuten coronatest doen. Deze zijn tegenwoordig te koop in verschillende winkels zoals bij de apotheek of supermarkt of bestel ze online. Binnen 15 minuten heb je dan de testuitslag. Wanneer u het niet helemaal vertrouwd is het altijd beter om u te laten testen bij de GGD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *